Ser smażony

13:15

Pyszny pomysł na obiad, choć zdaje sobie z tego sprawę, że mało zdrowy. Ale każdemu czasem należy się lekka kulinarna rozpusta :)

Dla dwóch osób potrzebujemy:

  • 2 plastry sera żółtego o grubości ok. 1,5 cm
  • bułkę tartą
  • 2 jajka

Plastry sera moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Czynność powtarzamy 4 razy, aby dokładnie obtoczyć ser.


Następnie smażymy na głębokim oleju z każdej strony.

Bardzo ważne jest aby panierka dobrze się trzymała i była "szczelna" inaczej ser nam wypłynie.
U mnie lekko wyciekł, no ale cóż nikt nie jest idealny ;)


Podajemy prosto z patelni, bo wtedy nasz ser będzie się ciągną i będzie lekko płynny :)

You Might Also Like

2 komentarze

  1. do tego proponuje polać ziemniaki sosem ze śmietany i musztardy :) mmmm smak mojego dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń

Przepisy kulinarne