Makaron ze szpinakiem i mascarpone - palce lizać!
18:10
Dla wszystkich którzy kochają szpinak oraz smak serka mascarpone naprawdę polecam :)
Potrzebujemy:
- 400 g makaronu pappardelle
- całe opakowanie szpinaku w liściach (ja użyłam świeżego, ale może być także mrożony w brykiecie)
- 2 ząbki czosnku
- 250 g serka mascarpone
- sok z pół cytryny
- masło
Liście szpinaku myjemy, osuszamy oraz lekko siekamy. Rozgrzewamy masło na patelni i wrzucamy nasz szpinak. Kiedy szpinak będzie miękki dodajemy zmiażdżony czosnek. W miedzy czasie gotujemy makaron, według przepisu na opakowaniu.
Musimy wszystko dokładnie wymieszać i dodać sok z cytryny i chwilkę pozostawić na ogniu.Nasz gotowy sos powinien wyglądać tak:
Odcedzony makaron ląduje na patelni.
0 komentarze