Makaron ze szpinakiem i mascarpone - palce lizać!

18:10

Dla wszystkich którzy kochają szpinak oraz smak serka mascarpone naprawdę polecam :)

Potrzebujemy:

  • 400 g makaronu pappardelle
  • całe opakowanie szpinaku w liściach (ja użyłam świeżego, ale może być także mrożony w brykiecie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g serka mascarpone
  • sok z pół cytryny
  • masło


Liście szpinaku myjemy, osuszamy oraz lekko siekamy. Rozgrzewamy masło na patelni i wrzucamy nasz szpinak. Kiedy szpinak będzie miękki dodajemy zmiażdżony czosnek. W miedzy czasie gotujemy makaron, według przepisu na opakowaniu.



I czas na mascarpone!



Musimy wszystko dokładnie wymieszać i dodać sok z cytryny i chwilkę pozostawić na ogniu.Nasz gotowy sos powinien wyglądać tak:



Odcedzony makaron ląduje na patelni.


Wszystko dokładnie mieszamy i nic tylko zjadać :)




You Might Also Like

0 komentarze