Ser smażony
13:15
Pyszny pomysł na obiad, choć zdaje sobie z tego sprawę, że mało zdrowy. Ale każdemu czasem należy się lekka kulinarna rozpusta :)
Dla dwóch osób potrzebujemy:
- 2 plastry sera żółtego o grubości ok. 1,5 cm
- bułkę tartą
- 2 jajka
Plastry sera moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Czynność powtarzamy 4 razy, aby dokładnie obtoczyć ser.
Następnie smażymy na głębokim oleju z każdej strony.
Bardzo ważne jest aby panierka dobrze się trzymała i była "szczelna" inaczej ser nam wypłynie.
U mnie lekko wyciekł, no ale cóż nikt nie jest idealny ;)
Podajemy prosto z patelni, bo wtedy nasz ser będzie się ciągną i będzie lekko płynny :)
2 komentarze
uwielbiam!
OdpowiedzUsuńdo tego proponuje polać ziemniaki sosem ze śmietany i musztardy :) mmmm smak mojego dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuń