GUACAMOLE

11:59

Dzisiaj przychodzę do was z bardzo szybkim i prostym przepisem na guacamole. Meksykańska salsa - idealna do chipsów kukurydzianych ale też jako dodatek do innych potraw.
Potrzebujemy:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 ostra papryczka
  • szczypiorek - według uznania
  • sól
Awokado myjemy, przecinamy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wydrążamy miąższ. W jednym naczyniu umieszczamy rozgniecione widelcem awokado, sok z limonki, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz posiekaną papryczkę i szczypiorek. Całość miksujemy, 

Doprawiamy solą i gotowe :)




You Might Also Like

4 komentarze

  1. Wspaniale wygląda. Uwielbiam te charakterystyczne drobiny czerwonej papryczki w guacamole! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale dawno nie jadłam, a uwielbiam! Teraz będzie za mną chodziło.

    OdpowiedzUsuń

Przepisy kulinarne