GUACAMOLE
11:59
Dzisiaj przychodzę do was z bardzo szybkim i prostym przepisem na guacamole. Meksykańska salsa - idealna do chipsów kukurydzianych ale też jako dodatek do innych potraw.
Potrzebujemy:- 2 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 ząbek czosnku
- 1 ostra papryczka
- szczypiorek - według uznania
- sól
Awokado myjemy, przecinamy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wydrążamy miąższ. W jednym naczyniu umieszczamy rozgniecione widelcem awokado, sok z limonki, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz posiekaną papryczkę i szczypiorek. Całość miksujemy,
Doprawiamy solą i gotowe :)
4 komentarze
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda. Uwielbiam te charakterystyczne drobiny czerwonej papryczki w guacamole! ;)
OdpowiedzUsuńlubię, oj lubię :)
OdpowiedzUsuńAle dawno nie jadłam, a uwielbiam! Teraz będzie za mną chodziło.
OdpowiedzUsuń