Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami
10:52
Dziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :)
Potrzebujemy:- 1 pierś z kurczaka
- 20 dkg pieczarek
- 1 łyżka masła
- 3-4 plastry sera żółtego
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- bułkę tartą
- olej
- oregano
- sól i pieprz
Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami.
Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy na głębokim oleju, aż mięsko ładnie się zarumieni.
2 komentarze
Również przyrządzam czasem takie danie :). Zapraszam do mnie na post o przepisie na sałatkę z kurczakiem i granatem :) www.an-elle.blogspot.com
OdpowiedzUsuńA ła!!! super extra ,muszę sobie takie coś przyrządzić! a to w przerwie miedzy http://pisanie-bankowosc.pl/ życie to jest dopiero smakowite!
OdpowiedzUsuń