Carpaccio z buraka ze śledziem

07:00



Oto moja niecodzienna propozycja na potrawę wigilijną. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnym śledziem w zalewie lub "pod pierzynką" - ten przepis jest właśnie dla was!

Na porcję na czterech osób potrzebujemy:
  • 2 puszki filetów ze śledzia w oleju firmy GRAAL
  • 3 buraki
  • por - pióra
  • 150 g sera feta
  • sok z 1 cytryny
Umyte buraki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni, aż zmiękną. Ostudzamy. Następie obieramy je ze skóry i ostrym nożem kroimy na cienkie plasterki. 
Plasterki buraka układamy na półmisku lub gotowe porcje na talerzu, następnie posiekany por. 
Filety śledziowe odsądzamy i umieszczamy na porze, posypujemy pokruszonym serem feta oraz skraplamy sokiem z cytryny. 





You Might Also Like

0 komentarze