Carpaccio z buraka ze śledziem
07:00
Oto moja niecodzienna propozycja na potrawę wigilijną. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnym śledziem w zalewie lub "pod pierzynką" - ten przepis jest właśnie dla was!
Na porcję na czterech osób potrzebujemy:
- 2 puszki filetów ze śledzia w oleju firmy GRAAL
- 3 buraki
- por - pióra
- 150 g sera feta
- sok z 1 cytryny
Umyte buraki kroimy na pół i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni, aż zmiękną. Ostudzamy. Następie obieramy je ze skóry i ostrym nożem kroimy na cienkie plasterki.
Plasterki buraka układamy na półmisku lub gotowe porcje na talerzu, następnie posiekany por.
Filety śledziowe odsądzamy i umieszczamy na porze, posypujemy pokruszonym serem feta oraz skraplamy sokiem z cytryny.
0 komentarze