Masło czosnkowe

11:39


Masło czosnkowe może nie należy do najbardziej zdrowych rzeczy, ale trzeba przyznać, że nadaje potrawą niesamowitego smaku i aromatu. Idealne do pieczywa a także mięs.

Potrzebujemy:
  • 1 kostkę masła 
  • 3-4 ząbki czosnku 
  • drobno posiekaną pietruszkę (ilość według uznania) 
  • sól i pieprz
Ważne jest aby masło było lekko miękkie. Dodajemy do niego przeciśnięty przez prasę czosnek, pietruszkę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy aby powstała jednolita masa.

Masło możemy przełożyć do wybranej formy.

Nasze masło przechowujemy w lodówce.


You Might Also Like

2 komentarze

  1. Piękne!
    Masło jest bardzo zdrowe!
    Tylko trzeba używać go rozsądnie.
    Niezdrowa to jest margaryna i inne utwardzane tłuszcze.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się! Ale niestety masło spożywane w dużych ilościach także nam szkodzi :(

      Usuń

Przepisy kulinarne