Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2

10:46

A więc przechodzimy do drugiej i ostatniej części Chorwackich smaków :) W tej części pokażę wam co jedliśmy na co dzień w ramach obiadokolacji.

Sznycel z ryżem w słodkim sosie owocowym z ananasem, winogronem i morelą.
Mi osobiście to danie nie smakowało, ale inni się zajadali :)


Tradycyjna lazania.


Grillowana rybka z surówka z gotowanej marchewki, groszku z ziemniakami.
Trzeba przyznać, że ryby były wyśmienite.




Tradycyjne danie chorwackie - Musaka 
Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym.




Polski pyszny rosołek :)




Kolejne tradycyjne danie czyli - gulasz drobiowy z pomidorami i groszkiem podawany z makaronem.
Przepyszne :)






Filet rybny w sosie serowym z ryżem.
Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie.




Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami. 




Spaghetti bolognese. 




Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem,




Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :(




A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji:




You Might Also Like

2 komentarze

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak byliśmy w Dalmacji to faktycznie ta kuchnia jest bardzo charakterystyczna. Nieco inna niż w regionie Istria, gdzie również spędziliśmy tydzień. Istria jednak bardziej nam pasowała pod względem widoków i smaków. Polecam !

    OdpowiedzUsuń

Przepisy kulinarne