Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2
10:46
A więc przechodzimy do drugiej i ostatniej części Chorwackich smaków :) W tej części pokażę wam co jedliśmy na co dzień w ramach obiadokolacji.
Sznycel z ryżem w słodkim sosie owocowym z ananasem, winogronem i morelą.
Mi osobiście to danie nie smakowało, ale inni się zajadali :)
Tradycyjna lazania.
Grillowana rybka z surówka z gotowanej marchewki, groszku z ziemniakami.
Trzeba przyznać, że ryby były wyśmienite.
Tradycyjne danie chorwackie - Musaka
Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym.
Polski pyszny rosołek :)
Kolejne tradycyjne danie czyli - gulasz drobiowy z pomidorami i groszkiem podawany z makaronem.
Przepyszne :)
Filet rybny w sosie serowym z ryżem.
Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie.
Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.
Spaghetti bolognese.
Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem,
Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :(
A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji:
2 komentarze
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJak byliśmy w Dalmacji to faktycznie ta kuchnia jest bardzo charakterystyczna. Nieco inna niż w regionie Istria, gdzie również spędziliśmy tydzień. Istria jednak bardziej nam pasowała pod względem widoków i smaków. Polecam !
OdpowiedzUsuń