Krokiety z serem i pieczarkami
11:09
Myślę, że krokietów nie trzeba nikomu polecać, nie znam osobiście nikogo kto by ich nie lubił ;)
Na 10 krokietów potrzebujemy:
- 10 naleśników - przepis klik
- 0,5 kg pieczarek
- 40 dkg startego żółtego sera
- 1 łyżka masła
- olej
- bułkę tartą
- 2 jajka
- oregano
- sól i pieprz
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Wrzucamy na patelnie z rozgrzanym masłem. Smażymy. Pod koniec dodajemy oregano, sól oraz pieprz. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy naleśniki - klik
Następnie starty ser mieszamy z pieczarkami. Gotowy farsz dzielimy na porcje i zawijamy w naleśnik.
Tak przygotowane "zawijańce" obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.
Polecam jeść prosto zdjęte z patelni, kiedy ser jest roztopiony i pięknie się ciągnie. Zachęcam do podawania ich z sosem czosnkowym - klik
Smacznego :)
1 komentarze
Z serem, bardzo ciekawe. Takich jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń