Jajeczne muffiny

17:01


Na 9 porcji potrzebujemy:
  • 6 dużych jaj
  • 1 dużą pszenną bułkę 
  • 10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę
  • 10 dkg startego żółtego sera
  • garść posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 
W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę rozdrabiamy na małe kawałki.
Formę do muffinów lub kokilki natłuszczamy oliwą lub masłem, na spodzie umieszczamy kilka kawałków bułki. 
Następnie dodajemy szynkę, zalewamy jajkami i posypujemy serem. 
Pieczemy przez ok. 10-15 min.
Podajemy posypane szczypiorkiem. 



You Might Also Like

1 komentarze

  1. Widziałam już kiedyś podobny przepis i cały czas to za mną chodzi :)

    OdpowiedzUsuń

Przepisy kulinarne