Jajeczne muffiny
17:01
Na 9 porcji potrzebujemy:
- 6 dużych jaj
- 1 dużą pszenną bułkę
- 10 dkg dowolnej wędliny pokrojonej w kostkę
- 10 dkg startego żółtego sera
- garść posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
W misce roztrzepujemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę rozdrabiamy na małe kawałki.
Formę do muffinów lub kokilki natłuszczamy oliwą lub masłem, na spodzie umieszczamy kilka kawałków bułki.
Następnie dodajemy szynkę, zalewamy jajkami i posypujemy serem.
Pieczemy przez ok. 10-15 min.
Podajemy posypane szczypiorkiem.
1 komentarze
Widziałam już kiedyś podobny przepis i cały czas to za mną chodzi :)
OdpowiedzUsuń