Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem
09:38
Moja wielkanocna propozycja ale nie tylko :)
Potrzebujemy:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 ząbek czosnku
- pół drobno posiekanej cebuli
- 1 małe awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- pół garści posiekanego szczypiorku
- pieprz i sól
- natka pietruszki do dekoracji
W misce mieszamy ze sobą przeciśnięty przez prasę czosnek, cebule i szczypiorek. Miąższ z awokado kroimy w kostkę, skraplamy sokiem z cytryny i do miski. Jajka kroimy na pół, usuwamy żółtko. Żółtko siekamy i dodajemy do miski z resztą składników. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem.
Połówki jajek wypełniamy farszem i dekorujemy pietruszką.
Smacznego :)
0 komentarze