Jajka faszerowane awokado i szczypiorkiem

09:38



Moja wielkanocna propozycja ale nie tylko :)

Potrzebujemy:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • pół drobno posiekanej cebuli
  • 1 małe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • pół garści posiekanego szczypiorku
  • pieprz i sól
  • natka pietruszki do dekoracji
W misce mieszamy ze sobą przeciśnięty przez prasę czosnek, cebule i szczypiorek. Miąższ z awokado kroimy w kostkę, skraplamy sokiem z cytryny i do miski. Jajka kroimy na pół, usuwamy żółtko. Żółtko siekamy i dodajemy do miski z resztą składników. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. 

Połówki jajek wypełniamy farszem i dekorujemy pietruszką. 

Smacznego :)



You Might Also Like

0 komentarze

Przepisy kulinarne